Terug naar boven

Webinar doel en fysiologie van de slaap

8 maart 2022  |  20:00 uur

Na het grote succes van het eerste NVTS webinar, in 2021 hebben we opnieuw een interessante spreker gevonden voor ons tweede webinar: dr. K.M. Kasius, neuroloog, klinisch neurofysioloog en somnoloog. Het webinar met als thema 'Het doel en de fysiologie van de slaap' vindt plaats op 8 maart 2022 en is gratis toegankelijk voor eenieder.
 

 

Datum: 8 maart 2022
Start: 20:00 uur
Spreker: dr. K.M. Kasius
Moderatoren: Jean-Pierre Ho en Maurits de Ruiter
Aanmelden tot uiterlijk: 8 maart om 13:00 uur
Kosten: Gratis

Slaap is een thema dat iedereen aangaat: we zijn allemaal ervaringsdeskundigen en slapen ongeveer één derde van ons leven. Maar wat is (goede) slaap precies en hoe werkt het? Waarom slapen we? En wat gebeurt er als we niet goed slapen?

Slaapstoornissen hebben een groot effect op de gezondheid en kosten de Nederlandse economie 3 tot 4,5 miljard euro. Ongeveer één op de vijf Nederlanders heeft problemen met slapen; ruim veertig procent daarvan ervaart daardoor ook problemen in het dagelijks functioneren.
De laatste jaren is er in de medische wereld steeds meer aandacht voor het belang van slaap. Vele voorkomende slaapstoornissen zijn insomnia en slaapapneu, maar ook slaapgerelateerde bewegingsstoornissen en parasomnieën veroorzaken klachten.

Tijdens dit webinar worden het doel en de fysiologie van slaap besproken. Daarnaast wordt ingegaan op verschillende slaapstoornissen en slaapdiagnostiek. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan de rol en beoordeling van polysomnografie.

 

 


Inloggen vereist voor NVTS leden