Terug naar boven

Webinar ontwikkelingen OSA - De revisie van de richtlijn en de dagelijkse praktijk

10 oktober 2022  |  20:00 uur

Na het grote succes van de eerste twee NVTS webinars, in 2021 en begin 2022 hebben we opnieuw een interessante spreker gevonden voor ons derde webinar: Drs J.A. (Hans) Hardeman, longarts en somnoloog. Het webinar met als thema 'Ontwikkelingen OSA in 2022 - Wat betekent de recente revisie van de richtlijn voor de dagelijkse praktijk?' vindt plaats op 10 oktober 2022 en is gratis toegankelijk voor eenieder.

Recent zijn twee modules van de multidisciplinaire richtlijn herschreven na een lang traject met het Zorginstituut Nederland. In dit webinar bespreken we de module diagnostiek, met extra aandacht voor de nieuwere diagnostische mogelijkheden als de WatchPAT en de NightOwl. Met name ook de meerwaarde van het meten van meerdere nachten, zoals bij het instellen van een MRA.
Daarnaast bespreekt Hans de module OSA en comorbiditeiten, met de nadruk op wel of niet doorverwijzen bij falen van de eerst keus therapie en asymptomatisch OSA. Hierna komen nog andere behandelmogelijkheden aan bod (met name CPAP en Inspire/nervus hypoglossus stimulator).

Moderatoren zijn Jean-Pierre Ho en Maurits de Ruiter.


CV Hans Hardeman

Hans Hardeman (11-08-1975) studeerde geneeskunde aan de Universteit Utrecht en voltooide de studie in 2003. Hij is opgeleid tot longarts in het St. Antonius en voltooide deze opleiding in 2011. Sindsdien was hij werkzaam als longarts in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis van 2011 tot de fusie met het St. Antonius Ziekenhuis in 2017. Daar werkt hij sindsdien als longarts met als aandachtsgebied Slaapgeneeskunde. In 2018 rondde hij het europese somnologieexamen af en sinds 2021 is hij secretaris van de sectie ademhalingsstoornissen in de slaap van de NVALT.

Leerdoelen

Na het volgen van dit webinar bent u meer alert op de kansen en valkuilen van de nieuwe diagnostische mogelijkheden in OSA, kent u de meerwaarde van PAT technologie bij follow up van een patient met MRA en bent u op de hoogte van de recente inzichten inzake OSA en comorbiditeit.

Competenties
• Vakinhoudelijk handelen: 60%
• Kennis en Wetenschap: 35%
• Communicatie: 5%.

Kenmerken / Disciplines

• Tandheelkundige slaapgeneeskunde.

Praktische informatie
Dit webinar vindt plaats op maandag 10 oktober, van 20.00 tot circa 21.30.
Deelnemers ontvangen uiterlijk daags voor het webinar een link voor deelname.
Leden kunnen het webinar tevens op een later moment terugkijken. Met terugkijken kunnen echter geen accreditatiepunten e.d. worden verkregen.
 

Algemene voorwaarden en privacy policy

Door aanmelding voor deze activiteit verklaart u zich akkoord met onze algemene voorwaarden en onze privacy policy.

Vragen

Heeft u vragen over ons programma? Dan kunt u zich tot ons wenden via het contactformulier.

Prijzen
Deze cursus is voor leden geheel gratis.
Deze cursus is bij wijze van uitzondering ook voor andere belangstellenden gratis.


Inloggen vereist voor NVTS leden