Terug naar boven

Kandidaat-bestuurslid Marie-Chris Donders stelt zich voor

18 maart 2022
Kandidaat-bestuurslid Marie-Chris Donders stelt zich voor

Op de Algemene Ledenvergadering van de NVTS op vrijdag 8 april staat de uitbreiding van het bestuur op de agenda. Een van de kandidaten is Marie-Chris Donders, MKA-chirurg in de Isala Klinieken te Zwolle. Marie-Chris stelt zich alvast kort aan de leden voor.

"Geachte leden van de NVTS, graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Marie-Chris Donders. In 2003 ben ik gestart met de studie geneeskunde aan de UvA, destijds met het doel om cardio thoracaal chirurg te worden. Aan het einde van deze studie bemerkte ik dat het 'knutselen' aan harde weefsels mij meer aansprak dan de zachte weefsels. Het voor artsen relatief onbekende vak MKA-chirurgie leek hierdoor perfect bij mij te passen.
Na tandheelkunde aan het ACTA heb ik een geweldige opleidingstijd gehad bij de MKA-chirurgie in het AMC. Sinds 2020 ben ik werkzaam als MKA-chirurg in de Isala in Zwolle, met als specifiek aandachtsgebied de behandeling van OSA-patiënten door middel van MRA en bimaxillaire osteotomie.
Het Isala heeft een groot en goed georganiseerd slaapcentrum met actieve deelname van alle betrokken specialisten binnen de slaapgeneeskunde. Deze multidisciplinaire aanpak maakt voor mij de (mede)behandeling van de OSA-patiënten reuze interessant!
Naast mijn klinische werkzaamheden, ben ik ook op wetenschappelijk gebied actief, op het raakvlak tussen de tandheelkunde en geneeskunde. Aankomend jaar verdedig ik mijn proefschrift 'Dental status as a window to general health'.
In mijn kostbare vrijetijd geniet ik van mijn gezin, bij voorkeur op het strand, in het bos, op het water, in de sneeuw of te paard!"


Ander nieuws