Terug naar boven

Bij- en nascholing

De NVTS organiseert jaarlijks diverse programma's waarmee de geaccrediteerde tandartsen, kaakchirurgen en orthodontisten hun kennis up to date kunnen houden.
Voor anderen, die kennis willen maken met het werkgebied of zich willen voorbereiden op het examen is er elk jaar de Basiscursus MRA.
Het congres en de webinars zijn bedoeld voor beide doelgroepen. Voor alle bij- en nascholing wordt erkenning aangevraagd bij KRT, WACO en NVVMK.
 

Congres

Aan het begin van het voorjaar houdt de NVTS altijd haar jaarcongres, de laatste jaren telkens in de Tinfabriek te Naarden. Tijdens het congres passeren de belangrijkste medische en technische ontwikkelingen op het gebied van OSA de revu.
Regelmatig wordt er op de dag voorafgaand aan het congres tevens een pre conference day gehouden.
Aan het congres kunnen leden en niet-leden deelnemen. Leden ontvangen uiteraard een korting op het tarief.
Het congres wordt telkens mede mogelijk gemaakt door sponsors, die zich tijdens het congres kunnen presenteren door middel van een stand.
Klik op activiteiten voor de komende én de vorige edite van het jaarcongres.
 

Basiscursus MRA

De NVTS organiseert jaarlijks tenminste één Basiscursus MRA. Tijdens deze cursus wordt u op de hoogte gebracht brengen van de problematiek, symptomatologie en epidemiologie van de slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen. Herkenning van de patiënt met OSA, de diagnostiek en de diverse behandelmogelijkheden komen aan de orde. Ook is er aandacht voor de neveneffecten en therapietrouw.
Tijdens de hands-on workshop zullen de docenten u leren hoe u een consult met betrekking tot slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen kunt vormgeven. Vervolgens krijgt u handreikingen hoe u een MRA kunt ‘aanmeten’ en laten vervaardigen in een tandtechnisch laboratorium.
De cursus duurt een dag en wordt verzorgd door Aarnoud Hoekema, MKA-chirurg en Michiel Doff, MKA-chirurg.
 

Webinars

De NVTS Academy organiseert jaarlijks twee webinars over OSA, aan OSA gerelateerde aandoeningen en de combinatie van OSA en andere aandoeningen. De webinars worden 's avonds gehouden en duren circa anderhalf uur. De webinars zijn gratis voor leden. Zij kunnen de webinars doorgaans later terugkijken vanaf de website.

Terugkijken

Het laatste nieuws